When You Believe

whenyoubelieve


.

I know how cheesy this post is titled, le pardon.

There is one quote I love from C.S. Lewis: “You are never too old to set another goal or to dream a new dream”. And you may know that I always love to surround myself with this magical word: dream.

People say you have two choices every morning, continue sleep with your dreams or wake up to chase them. So on Friday last week, I finally climbed and stood on another step to chase my long time dream. I want to challenge myself to be more fearless tho I have no idea how I will face some steps later, if you know what I mean. But hey, “it’s now or never, cause I ain’t gonna live forever”.

.


.

“So, do you really want to do it this year?”

.


.

whenyoubelieve2

.

I wanted to keep this for myself before but decided to share it on this blog as part of my journey. And in case you’re having a dream too, at least this post could push you gently to do the same: make progress, not just dreaming.

.

.

Did I say I have booked my ticket to Europe? :)

.

.

P.S. “it’s now or never, cause I ain’t gonna live forever” taken from It’s My Life by Bon Jovi.

2017!

2017

The fact that I always hate to be older when a new year comes, there are few things left in my heart last year. Despite that I’m just a human like you, I did have ups and downs that right now I did realise they made 2016 was even more colorful.

Here are 16 personal thoughts of mine that worth to be remembered and to be grateful for on 2016:

1. Still healthy and that’s the most important I think

2. Got my very own house before 30 on January, though I still have a lot of homework to make it as close as I imagined what a real ‘home’ is

3. I couldn’t ask more than a complete family, though I did shock (and almost cried) with the fact that one of my sister was diagnosed with cancer just two days before I flew back to Africa, it didn’t stop me to be grateful for this life cause God is in control. There is a reason why I wrote the first statement the way it is because health is the real wealth

4. I did make a simply family vacation with my mom and my siblings came true. Had no regret though I thought about it since four years ago

5. Traveled to Japan alone and fell in love with the country (and I’m gonna back this year too! hopefully!)

6. Met with some travelers from different countries and became really good friends till right now. This makes me believe that there are still a lot of kind humans in this world

7. This may sound so cheesy (sorry) but bought a simple gold ring for my Mom as a gift was one the most simply beautiful thing I did this year. It wasn’t expensive (as I did wish I could buy a diamond, someday!) yet hopefully she knew how much I love her

8. There were few of my Mom’s siblings had passed away on 2016 and it made me realised that having a complete parents is the real gift I should thank more

9. Still had opportunities catching up and keeping the friendships with cool peeps but sad in the same time for the one I couldn’t meet (hello Giri, Atre, Yuriko!, we must meet this year mbak Ika!)

10. I found out the name of a place that the picture has been on my mind since I was kid called Hallstatt in Austria. A dream place where I want to spend the day by staring at the lake with a cup of hot chocolate in my hand (let’s see if this dream comes true this year!)

 11. The time when I was so restless whether I had to come back to Africa or not because I felt insecure to lead my department with less supports. I thought it was so scary but my decision to try made me believe more than ever that I’m strong enough to still stand in this country, working professionally

12. Had a courage to sing in front of people at Indonesian Embassy here, finally (:P)

13. I did Qur’ban after I was off on 2015, last year was the first I did outside Indonesia. I felt grateful for that

14. Made a little surprise with Winda and Maya for one our very best friend, Ruli, on his birthday by sending him a green tea cheese cake (oh fatty! :P). When I saw his face on the picture they shared on our chat-group, it made me think to do more often for more of my best friend (my new very good friend, too!)

15. Should I mentioned that 2 pictures liked by Alice Gao on IG was worth to be remembered cause she’s like a real star now? nah?

.

2017-1

.

16. Still sharing pieces of my life on this blog with you guys :* (thanks for whosoever who pay a visit!)

17. Falling love with a stranger


.

Before I forget, I wish you a better New Year guys! Let’s see what 2017 has for us!

Cheers!

Focus

Focus

___

I always feel it is so right if on Sunday morning rain is falling. Just like now, when I woke up by 4am and found it was raining I had no choice but to be grateful. Sleeping on a comfortable bed, gloomy light from an old desk lamp, a fresh mind, and not feeling guilty cause I had ‘too early’ junk, Cadbury.

I’m here again, back to Lagos. After I went away for almost 45 days I finally have to face a real life, again. Even I realised I need few days to put myself as a normal person back from a mental-vacation, but I had one word that I kept in mind lately. It is “Carpe Diem”.

I admit that I heard “Carpe Diem” quite often but searched for the meaning after I read Andreas’s email (his interview is here). “Live your life to the full”. LIVE TODAY. Live and enjoy your life today, and we shouldn’t scare too much what is coming next. We had yesterday and never know what tomorrow will offer.

I’ve been trying to keep “carpe diem, carpe diem” every morning I have a new day to live in. And it seems work very well. Everytime I face a problem that stress me out, I’ll always take a deep breath and not to feel that this is the end of the world.

Carpe diem allows me to do the best I can do today and keep dreaming. I do believe that dream is one of the key reason why we are alive. To chase it, to work for it, to make it real. By dreaming we have a goal what to achieve. To achieve the goal we have to be focus.

I’ve been working on my goals for next year. And roughly, I have three.

.


EUROTRIP

“GO FINISH YOUR OWN HOUSE, ZIS!”

& FRENCH CLASS


.

Those are my focus for next year.

EUROTRIP!

This is the first thing first. I can’t wait anymore to see Europe. I have to see her beauty with my naked eyes. Though I know this sounds OMG, but I’ll try as much as I can to make my one-month Euro-trip possible. Look at me like a foolish, or call me a goofydreamer?, but I’ll extend 45 days if it possible.

Confession : After my short stay in Japan, traveling is such a marijuana. And I don’t mind if I overdosed with marijuana in Europe (not a real marijuana, you know!).


SECONDLY, THIS IS UH!

Yes, as you know guys, I’m grateful I could buy my own house before 30!. It was one of the highlight of my life. UnFortunately I have to finish few things and why this is UH!, cause I hate to remember that I need a lot of money for these. Building the white cute rustic kitchen, extend my bathroom a bit larger, cute landscaping with my favourite plants (I must have two Agaves!), and sure the most exciting part is buying the furnitures. This sounds so exciting, right? Finding something cute at IKEA, or somewhere cheaper, maybe some at flea-market.

Confession : When I look at my wallet right now, I just have to take a deep breath and say “take it easy but still, focus Zis!”


FRENCH CLASS

This is another thing I want to achieve. Oh Azis, you’ll always mention that your dream is Paris, yes? BIG YES! but speaking in French is my long-time dream if I remember. You can say how mainstream I am by agree that French is so sexy, but truly, I’ll feel sexier if I can speak three languages. It seems impossible I can attend a French class while I’m here since my whole life is for my work. Even “Le Bon Mot” apps on my iPhone can’t help so much for a practice. So, the final option is come home to Indonesia, take my life slower and learning French.

Confession : I always say I hate to hear if somebody can speak more that 2 languages fluently cause I can’t (this including you, Andreas, and maybe when I heard Arya spoke in Japanese when we took lunch in Kyoto!), so no option for you Azis, take your own class!


.

What should I say to end this post?

Work? Focus? Work and focus?

Or maybe this,

 

“Live your life today, keep working and focus to your dreams. You own your future”, sounds nah?

It Was Amazing

I couldn’t remember exactly when I knew Yui, what I remember I fell in love with her song titled Tokyo years ago. I couldn’t even remember too, how many times I played Tokyo. Maybe a thousand times? or a million?

“Everytime I put my headphones on, I imagine about Tokyo”

Japan has been on my top list of the country on earth I’d like to visit at least before I die. And I feel beyond grateful I could make it this year. I just came back from a very short stay and I have to admit…

Japan2016

 

I have a ton of stories about this trip. From a little drama I had when I renewed my passport, first time I landed in Tokyo and got confused with its train systems, and all the moments that left in my heart and sounds it’s hard to move on.

I’ll gather all my beautiful memories about Japan and share it here very soon.

 

 

I’m Home

I'mHome

Saya bahkan tak tahu harus menulis apa di blog ini :| karena baru bisa update mendekati berakhirnya Juli. Been very busy sih sejak landed di Indonesia 7 Juli kemarin. Dan benar saja, setiap kali sadar hari semakin mendekati akhir bulan, saya masih saja khawatir hari ini harus selesai apa dan besok harus kemana.

I'm Home2

Tapi jika saya perhatikan apa yang saya lalui dalam dua minggu lebih di Indonesia kali ini jauh lebih efisien dari tahun-tahun sebelumnya. Beberapa rencana jauh-jauh hari has been accomplished. Seperti liburan ke Bali dengan Ibu dan kakak yang memorable :), kemarin juga sudah menghabiskan dua hari dengan sahabat-sahabat SMA which was quite memorable juga, mengurus beberapa kerempongan kehilangan akte lahir dan ijasah sarjana which was bikin rempong pake banget! (tapi akhirnya ketemu), cafe hopping, bertemu dengan beberapa sahabat di injury time, keliling Surabaya, dan menikmati hal-hal kecil yang dulu belum sempat saya nikmati.

I’ll try to do a lot of things selama di sini sebelum kembali ke Afrika untuk tahun terakhir. Iya, tahun terakhir :), Anda tidak salah baca kok. Dan tentu, I’ll try to update this blog very soon dengan beberapa postingan yang saat ini masih ada di kepala :P.

 

Semoga saya tidak malas yaaaaa! :D

 

 

Cheers,

Azis.

Sebelas Mei

Saya termasuk seorang yang menikmati hampir segala jenis musik. Dari soft rockballad, pop, country, reggae, klasik, etnik, bahkan dangdut. Iya, dangdut (bukan dangdut jaman sekarang ya, dangdut tahun 80-90an :)). Asal mendapati lagu yang enak didengar, pasti saya nikmati. Mungkin hanya jenis musik metal yang ga nyambung buat saya, pernah sekali mencoba menikmati setiap dentumannya, tapi well, I couldn’t lie I didn’t enjoy it. Hiks.

Dari sekian jenis musik, bagi saya ballad adalah yang paling enak didengar, lebih-lebih jika lagunya macam ballad acoustic. Mungkin karena personality yang cenderung quite dan tak suka hingar-bingar, lagu-lagu ballad selalu memiliki tempat di iPhone. Ada satu lagu dari album 25 milik Adele yang langsung mengena saat pertama kali mendengarnya, A Million Years Ago. Lagu itu konon ditulis Adele untuk mengungkapkan bagaimana hal-hal sederhana bisa pudar karena hingar bingar kesuksesan. Orang-orang terdekat yang perlahan menjauh, sikap dan pandangan sekitar yang berubah, hingga rasa rindu pada seorang Ibu, sahabat dan udara bebas. Salah satu lirik yang paling mengena dari lagu itu adalah ini ;

SebelasMei1

Lirik di atas seakan menegaskan apapun yang kita pilih di dunia ini semua ada resiko dan harga yang harus dibayar.

Saya kerap merasakan hal yang sama. Memilih bekerja dan hidup di negeri orang, jauh dari semuanya. Mau tak mau saya harus menikmati tantangan dan pekerjaan di sini, merasakan pahit manisnya hidup sebagai perantau meski sering merasa sepi. Yang kerap berbangga hati tiap berhasil menyenangkan orang-orang tersayang dari jerih payah sendiri. To earn my stripe I’d have to pay and bear my soul.

 


 

Pagi ini saya bangun bersama kenyataan yang seringkali makes me restless. Umur bertambah dan kali ini menginjak angka yang semakin mendekati tiga puluh. Saya akui saya sering merasa restless dan insecure tiap kali bertambah umur. Seringkali merasa masih lari di tempat, belum berada di titik yang seharusnya, belum menginjak Eropa, menikah, dan bayang-bayang kelabu lainnya. Tapi sekarang, saya mencoba berdamai dengan diri untuk lebih dewasa baik dari sikap dan pemikiran. Tidak merasa resah berlebihan akan jalan masa depan dan berusaha hidup dengan rasa syukur dan keyakinan.

Bukankah bertambahnya umur adalah hadiah dari-Nya agar saya bisa merayakan hidup lebih panjang lagi? Bersama orang-orang penting yang telah Tuhan kirimkan untuk mewarnai hidup bak pelangi? :)

SebelasMei2

Meski sebelas Mei kali ini berjalan tanpa perayaan warna-warni, tapi saya amat bersyukur karena banyak hal manis yang saya terima sedari pagi. Ucapan-ucapan selamat dari sahabat-sahabat dekat, keluarga, rekan-rekan kerja, pun beberapa teman-teman di luar sana yang bahkan belum pernah bertatap muka. Dari ucapan jenaka kemarin hari (Yuriko!), wishes via WhatsApp (thank you mas Andhi, oh I heart your wishes Tre!), Line (oh Geng Sugeh :*), Twitter (mbak Ririn :*), Facebook yang jelas-jelas notif tanggal lahir sudah saya matikan dari bulan lalu tapi kok ya masih kebaca :|, serta wishes via telepon yang baru saja saya terima dari seorang yang pernah menjadi teman kerja di sini (thank you Aunty Funmi!).

Oh, and this beautiful piece for sure :)

SebelasMei3

It really, really means a lot for me. I wish them the same, a beautiful and blessed life ahead.

And I should say a ton of thanks to my parents yang telah melahirkan saya ke dunia. Merawat, membimbing, dan mendoakan setiap malam hingga tumbuh seperti ini. Semoga, anak ragilmu ini semakin cemerlang ya, agar bisa membahagiakan lebih sering lagi :) (oh Gosh, I know this last sentence is so tacky :P).

 

Salam,

Azis.

 

Lagos, 9 : 20 pm.

Sweet Surrender

 

dreambig

 

Jika bicara tentang mimpi, jelas saya masih punya satu kotak besar yang masih penuh. Puji syukur, beberapa mimpi besar sudah terbang dua tahun lalu. Salah satu yang terpenting sudah saya share di tulisan ini. Sebelum saya mulai bermimpi akan mimpi-mimpi besar lainnya, ijinkan saya flashback tentang mimpi sederhana yang saya punya sedari kecil. Mimpi pada sebuah kamar.

 


 

Dulu sekali, saat menginjak SMP saya mulai mendambakan sebuah kamar pribadi. Kamar yang tak perlu luas betul, tak perlu pendingin ruangan, cukup kasur sederhana dan meja belajar. Saya ingin sekali memiliki meja kayu berwarna gelap yang di atasnya bisa saya tata beberapa buku pelajaran, sebuah lampu belajar mungil berwarna putih, dan sebuah pigura. Mejanya menghadap jendela yang setiap kali hujan turun, rintikannya membuat suasana kamar semakin nyaman. Tepat di sebelah kiri jendela, ada beberapa poster yang tertata rapi. Poster klub Manchester United, foto kota Paris, hingga poster David Beckham, figur yang pengaruhnya besar sekali bagi saya dalam menggapai mimpi. Bila menjelang sore, ada radio kecil yang bisa menemani saya mengerjakan PR.

Saat SMP pula saya memiliki mindset apa itu ‘a dream life’ tiap melihat beberapa teman yang datang dari keluarga mampu dan memiliki prestasi bagus. Entah, saya terkesima dengan ritme harian kumpulan teman yang sepertinya selalu siap menghadapi hari-hari di sekolah. Yang setiap sore tiba, mereka mendapat tambahan ilmu dari lembaga bimbingan belajar. Dan saat pulang ke rumah setelah kursus, bisa menghabiskan sisa harinya dengan PR-PR untuk esok di kamarnya sendiri-sendiri. Saya membawa mindset sederhana pada kamar pribadi yang nyaman sebagai salah satu kriteria ‘a dream life’ hingga masa SMA. Beberapa kali saat ada tugas kelompok di rumah teman, saya hanya mampu membiarkan angan-angan terbang begitu saja kala melihat kamar-kamar mereka. Poster idola pun klub bola kesayangan yang tertempel rapi di dinding kamar, kasur yang begitu empuk, meja belajar yang nampak penuh dengan buku pelajaran dan komik, plus radio stereo yang bisa memutar lagu-lagu remaja. Belum lagi beberapa teman yang saat itu sudah memiliki seperangkat komputer. never had that piece of ‘a dream life’ thenA piece berupa kamar pribadi.

Tidak, anda tidak salah baca. Saya tidak memiliki kamar pribadi sejak kecil hingga lulus SMA.

“Trus, dimana kamu tidur Jis? Dimana kamu belajar Jis?”

Di sofa. Di ruang tamu sembari menikmati acara televisi hingga tertidur. Belajar? biasanya di lantai di ruang tengah. Tak jarang pula di atas kasur di dalam kamar orang tua.

 


 

Jika saya tak salah ingat, a piece of ‘a dream life’ dari masa SMP itu sempat terwujud di tahun ketiga masa kuliah. Saat itu saya mulai berpikir, “I can’t stay like this, I need my own bedroom”. Adakadabra singkat cerita, saya berhasil memiliki kamar sendiri. Letaknya di lantai satu, bekas kamar kakak kedua yang sudah pergi untuk memulai keluarganya sendiri. I felt like I had a dream life then karena akhirnya saya memiliki ‘ruang’ pribadi. Meski kamar saya kecil, paling tidak saya memiliki kasur sendiri berupa matras yang cukup empuk meski berbahan kapuk. Bukan jenis spring bed. Dinding kamar dari plywood bercat putih menjadi tempat saya memajang poster Manchester United dan tentu saja, David Beckham. Ada pula televisi berukuran 14” yang menemani saya tiap kali selesai mengerjakan tugas kuliah hingga larut malam.

Flashback macam begini, membuat saya teringat kembali untuk menghargai arti sebuah mimpi dan semoga, Anda tidak menganggap apa yang akan saya tulis setelah kalimat ini sebagai bentuk dari riya’. Bismillah.

“Saya memang pernah punya mimpi memiliki sebuah kamar sejak enam belas tahun yang lalu. Dan detik ini pun, saya seperti masih hidup dalam mimpi bahwa seorang Azis saat ini resmi memiliki sebuah rumah. Bukan hanya sebuah kamar pribadi”

SweetSurrender1

***

Dua tahun yang lalu sesaat setelah berhasil menghadiahi kedua orang tua berdiri di depan Ka’bah, impian yang ingin saya gapai bukan berbentuk rumah. Impian saya saat itu masih seputar Perancis, seputar Paris. Saya ingat betul bagaimana dua puluh empat bulan yang lalu saya amat menggebu ingin menghabiskan apa yang dipunya untuk pergi ke Perancis. Untuk menyusuri Paris. Bukan hanya berbentuk liburan, melainkan menimba ilmu melalui kursus musim panas di bidang desain. Saya terus mencoba menguatkan diri pada fatwa “that I deserved” pun “you’re still young, go travel and enjoy your life”. Dengan pergi ke Perancis, saya menganggap impian itu macam investasi berbentuk traveling. Dan kursus desain di sana macam investasi berbentuk pendidikan. Setelah mempertimbangkan apa yang harus saya gapai lebih dulu, akhirnya saya memalingkan diri pada Paris dan memilih membeli rumah. Truly, it wasn’t an easy decision to say ‘hold’ to Paris.

 


 

Proses mencari hingga memiliki rumah meninggalkan pengalaman-pengalaman tersendiri bagi saya. Tentu saja saya tidak akan melupakan salah satu orang penting yang menyemangati untuk membeli rumah. Mas Andhi, yang seringkali saya sebut di blog ini, adalah orang yang menjadi cerminan pada apa yang harus diwujudkan di tahun ketiga di Afrika. Selain didukung mas Andhi, saya seakan mendapat dukungan virtual dari mas Fakhri dan bang Nuran. Cuitan mereka berdua di twitter dua tahun lalu tentang suramnya menyicil rumah via KPR karena rentan waktu yang cukup lama, menyadarkan saya untuk segera membeli selagi punya. Mas Fakhri dan bang Nuran mungkin kaget membaca ini, tapi benar adanya bahwa cuitan mereka tentang KPR mendorong saya untuk memalingkan diri lebih jauh pada indahnya Paris untuk sementara.

Saya dan mas Andhi memiliki pattern yang hampir sama. Kami membeli rumah pribadi setelah tiga tahun bekerja di sini. Bedanya ia mampu menyelesaikan rumah hanya dalam waktu sepuluh bulan. Sedang saya sepuluh kali dua. Dan Alhamdulillah, kami sama-sama membeli dengan bulk door payment dan menyicil sisanya. I couldn’t imagine jika saya harus mengambil rumah lewat KPR. Bukan bermaksud jumawa, tapi dua puluh bulan mengikat pinggang demi menyelesaikan rumah membuat saya beberapa kali harus berpuasa pada gaya hidup. Boro-boro mau beli jam tangan baru meski dua kali kebobolan ;P, memutuskan untuk membawa pulang seperempat kilo kale, sekotak blueberry, rasberry, dan blackberry, plus cake-cake dari restoran Lebanon di hari Minggu harus berpikir dua tiga kali :P. Eh tapi iya lo, merasakan dua puluh bulan dengan tagihan bulanan yang tidak sedikit mampu mengubah gaya hidup, hehe.

Proses mencari rumah yang cocok dengan selera dan kantong pun ternyata bukan perkara mudah. Dan untuk hal ini, saya harus berterima kasih pada sahabat saya, Ruli, yang bersedia menemani saya berburu rumah selama lima hari. Setiap siang kami keluar masuk kantor developer, membawa pulang brosur-brosur, hingga akhirnya mendapati tipe dan harga yang sesuai kemampuan. Saya sempat khawatir jika saja saat itu kami tidak menemukan rumah yang cocok karena saya hanya memiliki satu bulan di Indonesia. Tapi toh saya selalu percaya pada “a big thing will happen at the right time”. And luckily, rumah yang saya beli letaknya tak jauh dari rumah Ruli dan rumah Ayos & Winda, sahabat-sahabat dekat saya. Lengkap sudah :). Oh tentu saja, support dari orang-orang terdekat yang membantu saya selama proses cicilan tidak akan saya lupakan. Sohib, thank you sudah repot-repot setiap bulan keeping the record of my payment, dan kakak saya yang mau direpotkan setiap bulan dengan urusan administrasi :P, dan tak lupa doa kedua orang tua. Eh, sebentar, ini kok rasanya saya seperti habis dianugerahi award apa gitu, hahah kok tulisannya malah macam winning speech :P.

***

Rumah lunas, sekarang masuk tahapan selanjutnya yang harus dihadapi. Mengisi rumah sesuai dengan kepribadian dan tentu saja budget. Yang kedua, saya akui belum ada, haha. Tapi jika Anda menebak seperti apa impian saya akan interiornya, oh lupakan saja dulu kalau rumah saya ini tidak terlalu besar sepertinya inspirasi-inspirasi dari Pinterest ini jawabannya. Saya akan menulis lebih jauh tentang impian interior yang saya idam-idamkan di postingan terpisah. Tapi yang jelas, tidak jauh-jauh dari konsep monochrome, simple, clean and stylish.

Ah, Azis mulai bermimpi lagi :P

 

SweetSurrender2

SweetSurrender4

 

Oh, saya tahu saya terlalu banyak cuap-cuap di postingan ini but I hope you guys don’t mind for this beautiful quote :). Oh wait, now, it’s time to concentrate more to see Paris, right? Please don’t judge me wrong but I really had no interest to be backpacker there :P, I wanna go in a proper waaaaaay! hehe!

SweetSurrender5

Let’s dream again!

 

 

Cheers,

Azis.

Le coeur a son réseau

Ton meilleur pote à Bruxelles

Mr and Mrs Globe Trot

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

PARK & CUBE

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

La Buena Vida

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

i am a food blog

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

Finn Beales - Photographer

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

Sam Is Home

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

Penelope's Loom

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

cookinandshootin

"It's so beautifully arranged on the the plate - you know someone's fingers have been all over it." - Julia Child

Butter Me Up Brooklyn

baking makes friends.

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

seven spoons

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

What Katie Ate

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

Chasing Delicious

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

after the cups

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

Little Upside Down Cake

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

La Tartine Gourmande

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

Foi Fun!

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things

lingered upon

an insight into the life of a dreamer who loves croissant, Paris and nice things